Remisie in Hashimoto

Majoritatea medicilor endocrinologi sustin ca poti avea remisie in Hashimoto insa remisie spontana, nu controlat, adoptand anumite masuri.

Cateva cazuri care s-au ameliorat sau chiar au intrat in REMISIE! ( dupa renuntarea la gluten sau dieta Paleo, si s-a luat seleniu si vitamina D) pe care le-am cules eu dupa ce am ‘strabatut’ internetul in lung si-n lat.

din Romania:

1)”in momentul de fata tiroida mea nu mai este hipervascularizata si nici nu mai are zone hipoecogene, hormonii tiroidieni si TSH-ul sunt normale, nivelul anticorpilor a scazut”

(https://faragluten.wordpress.com/2011/03/15/eu-si-tiroidita-autoimuna-hashimoto/)

2)”La finalul verii, dupa 3 luni fara tratament, aveam hormonii la valori perfecte. In primavara dinainte inca aratau ca aveam hipotiroidism. De atunci, de cate ori mi-am facut analizele, au iesit bune. ”

(http://alexcreste.blogspot.ro/2013/07/despre-hipotiroidism-tiroidita.html)

3)comentariile lui mirivili

http://comunitate.desprecopii.com/forums/topic/64815-tiroida-tsh-mare/page-6

si

http://comunitate.desprecopii.com/forums/topic/64815-tiroida-tsh-mare/page-7

4) eu :In 2 luni mi-au scazut anticorpii ATPO de la 1414 UI/ml la 536 UI/ml si anti-tiroglobulina de la 73.3 UI/ml la 22.5 UI/ml. Insa dupa 4 luni au urcat usor la 693 UI/ml.

Din strainatate:

5)ATPO de la 602 la 309 in 2 luni

http://hopeforhashimotosdisease.blogspot.ro/2011/04/what-blessing.html

6) comentariu Anonymous: ATPO de la 981 la 567 in 5 luni

http://hopeforhashimotosdisease.blogspot.ro/2011/05/v-is-for-victory.html#comment-form

7)comentariul lui Thaddeus: ATPO de la 900+ la 400+ in 5 luni

http://hopeforhashimotosdisease.blogspot.ro/2011/06/copper-to-zinc-ratio.html#comment-form

8) comentariul lui maisa: ATPO de la 1250 la 29

http://hopeforhashimotosdisease.blogspot.ro/2013/07/root-cause.html#comment-form

9) comentariul lui Anonymous: ATPO de la 1988 la 143

http://hopeforhashimotosdisease.blogspot.ro/2013/07/root-cause.html#comment-form

10) comentariul lui Anonymous: de la 500 la 100 in 4 luni

http://hopeforhashimotosdisease.blogspot.ro/2014/11/well-hello-there.html#comment-form

11)comentariul lui Gemini: ATPO de la 1200 la 32 in 8 ani de regim fara gluten

http://www.celiac.com/gluten-free/topic/100168-thyroid-antibodies-have-disappeared/

12) reducere ATPO de la 1359 la 350 in 2 luni

https://iquitsugar.com/im-off-sugar-and-have-reversed-my-hashimotos/

13) reducere ATPO de la 1500+ la 380 in 3 luni

http://thyroidboards.com/forums/topic/5032-reverse-hashis-with-diet/

14) Dr. Izabella Wentz povesteste in cartea ei :”Hashimoto’s Thyroiditis: Lifestyle Interventions for Finding and Treating the Root Cause” cum si-a redus anticorpii de la 2000 la 300 prin acupunctura.

(Insa s-a constatat ca acupunctura ajuta in cazurile de dominanta Th1, in cele cu dominanta Th2 s-ar putea sa inrautateasca. Mai multe depsre dominanta Th1/Th2 aici: http://https//faragluten.wordpress.com/2011/05/12/tiroidita-hashimoto)

15)in cartea Dr. Izabella Wentz „Hashimoto’s Thyroiditis: Lifestyle Interventions for Finding and Treating the Root Cause” la pagina 137

cu anatabina(un antiinflamator puternic) cineva si-a redus anticorpii de la 3655 UI/ml la 300 UI/ml

http://www.thyroidpharmacist.com/blog/new-tobacco-derived-supplement-that-reduces-hashimotos-antibodies

16)cel mai spectaculos caz despre care am citit : http://www.thyroidpharmacist.com/blog/rebeccas-hashimotos-success-story

reducere ATPO de la 10000 (cu TSH DE 263!!!) la 900 in decurs de 4 luni prin renuntare la gluten si probabil dieta paleo

17) scadere ATPO de la 1400 la 145 dupa 6 luni de luat LDN 1.5 mg. ar fi http://aliciahadden.blogspot.ro/2013/10/my-journey-with-ldn-low-dose-naltrexone.html

LDN(low dose naltrexone) sau naltrexona scazuta, recomandata in cartea Dr Izabella Wentz

mai multe despre LDN aici: http://www.thyroidpharmacist.com/blog/-low-dose-naltrexone-and-hashimotos

18)Inca un caz de remisie dupa renuntarea la gluten de la 2000 la 200.

http://www.thyroidpharmacist.com/blog/lizs-root-cause-a-story-about-remission

19)si inca un caz de scadere atpo de la 6000 la 500 in decurs de 6 luni prin dieta paleo renuntare la oua etc..

http://www.thyroidpharmacist.com/blog/dortheas-healing-journey

20)Si un caz care a intrat in remisia de la 500 la 0 anticorpi

http://www.thyroidpharmacist.com/blog/category/candida

Si n-a mai trebuit sa ia Sinthroid(un fel de Eutirox) desi era pe doza de 175 mcg!

Insa am o colega careia i-au scazut anticorpii la 30 insa tot are pb cu tiroida si trebuie sa ia 25 mcg Eutirox, si tot se simte foarte rau.

Difera de la om la om. Eu cand eram pe doza de 25 sau 50 nici nu stiam ca am hipotiroidie, doar putina oboseala cand si cand. Insa de cand sunt pe 75 am problemele obisnuite: oboseala, memorie slaba, concentrare proasta, stare de lesin cand stau in picioare si nu pot face efort sustinut, ce implica alergatul, topaitul etc..

21)Caz de remisie cu folosirea LDN-ului (low dose naltrexone) anticorpi de la 3000 la 1792 dupa 8 luni de 3 mg de naltrexona in doza scazuta

vedeti aici: http://www.ldnscience.org/low-dose-naltrexone/ldn daca selectati Hashimoto

22)Remisie dupa „This diet is grain, dairy, soy, nightshade and goitrogen free.”

„Her TPO antibodies dropped from close to 6000 kU/L to 500 kU/L (yes that’s over six thousand to five hundred, >90% of her antibodies disappeared!)  over the course of 6 months. Her TSH further dropped to 3 mIU/mL, and her T3 is at the higher end of the normal range (good for weight loss and wellbeing).”

https://thyroidpharmacist.com/articles/dortheas-hashimotos-healing-journey/

23)”Dr. Christianson diagnosed her with Hashimoto’s in 2009. Leanne was shocked. He recommended going gluten free, dairy free, changed up her medications and saved her from her downward health spiral.”

„Following Dr. C’s Recommendations, plus taking it a step further and going Paleo–made all the difference in the world for Leanne! She also started hanging out with Dr. Terry Wahls (who reversed her multiple sclerosis through nutrition and functional medicine) and really up leveled her vegetable consumption (yes, a juicer was involved), learned to manage stress (a little better anyway!) and her TPO levels fell from over 3000 to just under 100 (95 to be exact–30 is “normal”, the lower the levels, the less aggressive the autoimmune attack) within a year of implementing the Paleo diet!”

https://thyroidpharmacist.com/articles/leannes-hashimotos-success-story/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s