About

Am fost diagnosticata cu Hashimoto acum un an.
In 2009 (aveam 23 ani) si am avut o problema si plangeam mai mult… Apoi am inceput sa simt un nod in gat.
Si pt urmatorii 2 ani am avut mereu pb cu oboseala si memoria si concentrarea astfel ca in 2012 am fost diagnosticata cu hipotiroidism.
Apoi anul trecut am aflat ca e autoimuna, Hashimoto. Supararea a trecut, la fel si motivele care au cauzat-o insa informatia aceea gresita
(- cum ca tiroida mea trebuie distrusa) a fost deja memorata de catre sistemul imunitar. Nu stiu daca asta se mai poate corecta.

Cea mai importanta chestie pe care am aflat-o e ca Hashimoto inainte de toate este boala a sistemului imunitar. Hipotiroidia, afectiunea tiroidei e doar un efect al faptului ca sistemul imunitar ataca tiroida.

La diagnosticare mi-a iesit ATPO si anti-tiroglobulina crescute.

Un articol despre analizele de anticorpi: https://www.hashimotoshealing.com/understanding-hashimotos-antibodies/ .

Apoi am gasit pe internet ca o dieta fara gluten (adica fara: grau, secara orz si ovaz – ovazul in mod normal nu are gluten insa exista anumite specii contaminate), diminueaza anticorpii.

Mie in 7 saptamani mi-au scazut anticorpii ATPO de la 1414 UI/ml la 558 UI/ml si anti-tiroglobulina de la 73.3 UI/ml la 22.5 UI/ml. Insa dupa inca 4 luni mi-au crescut usor ATPO la 698 UI/ml.

Si acum public ce mai aflu nou despre Hashimoto si astept si alte pareri.

Am carti ‘la moda’ despre Hashimoto, cartea Dr Datis kharrazian „Why Do I Still Have Thyroid Symptoms? when My Lab Tests Are Normal: a Revolutionary Breakthrough in Understanding Hashimoto’s Disease and Hypothyroidism ”
si cartea Dr. Izabella Wentz: „Hashimoto’s Thyroiditis: Lifestyle Interventions for Finding and Treating the Root Cause” si altele. Daca doriti adresa de email la care ma puteti contacta este: daria_morgendorffer85@yahoo.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s